Hikmah disebalik Pengilangan IMP

halal_imp_logo.gif(Credit to Muslim Mall)

Selain dari dikilangkan oleh pengilang yang bertaraf GMP, produk-produk yang dihasilkan melalui proses IMP (Islamic Manufacturing Practice) bagi memastikan kualiti, efikasi dan keselamatan produk terjamin. Penyediaan produk berasaskan IMP adalah perlu bagi memenuhi tuntutan Allah dan Rasul iaitu Halallan Thoyyiba.

Jesteru mendapatkan produk dari kilang IMP merupakan suatu keperluan bagi menjamin lahirnya keperibadian yang mulia lagi luhur ager seseorang muslim itu kekal muslimnya dalam kehidupan serta mempunyai fikrah islamiah yang kukuh terhadap agamanya. Makanan yang terhasil dari proses pengilangan yang halal lagi suci menjadi darah daging dan memberi kesan yang cukup kuat ke atas fikiran, perasaan, roh dan peribadi manusia. Hasilnya mampu mengubah keseluruhan diri ruhani dan jasmani dari kegelapan (zulmat) kepada petunjuk (nur).

Advertisements

5 Responses

 1. Krall

  Thank you for your post!

 2. boleh sy tahu tak, siapa yang mencetuskan idea IMP?dan siapa penggeraknya?terima kasih

 3. Kepada semua umat Islam yang dikasihi untuk mendapatkan produk-produk kecantikan produk penjagaan kesihatan produk dapur, produk makanan kesihatan dan produk perkakasan (penapis Air) yang benar benar dijamin halal dan separuh dari produk-produk ini ada pengiktirafan IMP bolehlah memperolehi nya dari wakil AnaEdar Sdn. Bhd sila hubunggi wakil kami Nor Asmadi Taib 012-2816718. Biasanya belian melebihi dari RM 300.00 penghantaran di Selangor dan Perak adalah percuma.
  Satu lagi produk IMP yang terbaru SUSU Penuh Krim untuk kanak-kanak 1 thn keatas sudah ada di pasaran. Untuk mendapatkan sample percuma sila hubunggi saya spt no diatas.
  Sokonglah Industri produk umat Islam.

 4. A’kum,

  Bagaimana sy mahu mendapatkan taraf IMP pada produk sy?

  apakah syarat-syaratnya?

 5. bagaimana saya nak tau produk seperti sofa dibuat dari kulit babi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: